Backup, cloud backup en beveiliging

Cloud Backup

Bent u niet  zeker of u over een volledige, werkende backup beschikt van al uw data?Houdt u enkel lokale backups, waardoor het risico op verlies van data bij brand, diefstal of opzettelijk kwaad blijft bestaan?

Wilt u beschikken over een flexibele en geavanceerde backup oplossing, voor een vast maandelijks bedrag?

Het IT systeem en de bijhorende data zijn kritiek voor een organisatie. Letterlijk, want in enkele gevallen bleek een groot dataverlies fataal voor de getroffen bedrijven. Het is dan ook zorgwekkend dat, volgens een studie van UNIZO, de helft van de Belgische bedrijven niet beschikt over een backup strategie of herstelplan in geval van nood (disaster recovery).

Voordelen van een cloud backup
Vroeger waren online backups voorbehouden voor grote bedrijven met de nodige financiële middelen. Het succes van de cloud en de snel evoluerende technologie hebben cloud backups goedkoper, sneller en vooral veiliger gemaakt. Dat maakt het voor veel kleine bedrijven en zelfs particulieren een interessante en logische oplossing. Een cloud backup biedt heel wat voordelen: 
Door de backup niet lokaal te bewaren wordt het risico op verlies bij brand, diefstal of een (disk) crash
Goede online backup aanbieders gebruiken een geavanceerde data encryptiemethode als 256-bit AES.
De meeste online backup diensten zijn toegankelijk via uw mobiele apparaten zodat u, met een internet verbinding, altijd en overal belangrijke data kan raadplegen.
Geavanceerde infrastructuur. Uw lokale backup kan nooit het niveau van beveiliging en performantie behalen van de grote online backup aanbieders.

Managed cloud backups
Het beheer van uw backups kan ook volledig uitbesteed worden. Onze specialisten zorgen dat er elke dag volautomatisch een kopie van uw data in de cloud terecht komt. Uw backups worden vanop afstand gemonitord, getest en beheerd zodat deze in het geval van dataverlies snel teruggezet kunnen worden. Investeren in extra hardware is niet nodig, u betaalt enkel een vast maandelijks bedrag naargelang uw verbruik.